Hamid Mydin - Themelues dhe Krijuesi Games Sepak Takraw

"HYRJE"

En Hamid Mydin

Z. Hamid Mydin
Krijuesi dhe Themelues Games Sepak Takraw "Ati i Takraw Moderne"
(Dhjetor 19, 1916-18 Desember 1991)

Apo sepaktakraw takraw është një lojë mes dy skuadrave apo skuadrave të përbëra prej tre lojtarëve për çdo skuadër. Duke pasur një rrjetë të veçantë midis dy skuadrave dhe ka luajtur në të njëjtën madhësi unazë si një gjykatë badminton. Takraw topi u bërë fillimisht nga bastun prej palme kacavjerrëse dhe tani është zëvendësuar nga përdorimi i topit sintetike. Football Raga ishte një lojë ledhatoj topin takraw në një rreth me këmbët ose kokën dhe ka luajtur që nga Epoka e Sulltanatit të Malacca përsëri. Në Sulatus Salatin ka thënë në lidhje Mbretit Muhamedi, i biri i Sulltan Mansur Shah Muhamed tanjaknya goditur nga një top off e sportit Tun goditje të Mëdha.

Z. Hamid Mydin

Z. Hamid Mydin

Në Malajzi, loja quhet 'raga sepak', në 'SIPA' Filipine, në Birmani 'chinlone', në 'kator' Laosi, dhe në 'takraw' Tajlandë. Lojra Sepaktakraw paraqesin një takraw adaptim dhe lojra badminton. Në lojë 1940 u luajt në net dhe në sistemin e shënimit të tilla si badminton. Ligjet dhe rregulloret neto takraw në fillim të lojës janë hartuar dhe përpiluar me shkrim më 15 prill 1960 në Kuala Lumpur. Z. Hamid Bin Mydin është personi i cili është i njohur si krijuesi dhe themeluesi i Sepakraga Takraw. Kush është z Hamid Bin Mydin? Çfarë është histori pas saj deri sa ai ishte njohur nga themeluesi dhe krijuesi i sepak takraw? Kush është njeriu që ka shërbyer designers krijuar sportive moderne lojëra futbolli duke përdorur këto rrjeta? Si ai mori idenë që lojtarët përdorin "Smashing Sharp", me kokë dhe "kick e vdekjes" për të çaktivizuar kundërshtarët lëvizje. Taktika e kësaj të reja të mahnitshme në lojëra sportive rrjetë futbollit filloi të futet në Jalan Patani, Penang në vitin 1946.


"BIOGRAFIA"

Patani Road Penang

Patani Road Penang

Regjistri i lindjeve / vdekjeve

Regjistri i lindjeve / vdekjeve

Hamid Mydin u lind më 19 dhjetor 1916 dhe u ishte pastaj që jetojnë në Patani Road, Penang. Në atë pikë, Sepakraga lojë Rrethi në lojë në shumë vende, sidomos në fshatrat e përbërë nga vetëm moshuarit. Fëmijët e vegjël të fillojnë të qëndrojnë larg nga kjo lojë dhe Sepakraga Rrethi është i humbur atraktivitetin e saj. Shikuesit që shikuar të konkurrencës do të numërohen me gishtat pse organizatorët ofruar shpërblime. Në krye të këtyre arsyeve nxitet Hamid Mydin për të transformuar dhe modernizuar lojë Sepakraga. Reflektohet në mendjen e tij se si kjo lojë duke përdorur rrjetat dhe gjykatat badminton.

Hamid qëndrimit Mydin në nr 132H Kampung Rawa, Jalan Patani, Penang

Hamid qëndrimit Mydin në nr 132H Kampung Rawa, Jalan Patani, Penang.
(Shtëpia u shemb rreth 1975)

"HISTORIA DHE ZHVILLIMI"

Gjykatat e hershme Sepak Takraw

Herët Tenis Sepak Takraw

Historia e saj nisi kur një pasdite në shkurt të vitit 1946, Hamid Mydin ka gjetur mikun me emrin Mohamad Abdul Rahman, Jalan vendasit Hatin, Penang është i njohur si një rrethi lojtar i besueshëm Sepakraga dhe tregon synimin e tij për të transformuar ose të modernizuar këtë lojë Sepakraga duke përdorur rrjetat dhe tenisi si badminton.          
Penang Mutiara

Penang Mutiara

Georgetown, Pu; kafaz zogjsh Penang

Georgetown, Penang

Patani Road, Georgetown, Penang

Ish-faqen e Kafshëve Spitali Rrugor Patani

Ish-faqen e Kafshëve Spitali Rrugor Patani

E vendosur në një zonë mbi një shtresë të asfaltit, vendi i dikurshëm i Kafshëve Spitali Rrugor Patani në Penang, Hamid Mydin skicë duke përdorur shkumës, gjatësia e linjës është 44 metra dhe gjerësi prej 22 metra. Ai pastaj shtrirë litar kërp në polet ekzistuese 5 metra 3 inç i gjatë.
Duke përdorur bolaraga keqe dhe pyeti Mohamad Abdul Rahman qëndroi në anën tjetër dhe veten e tij në anën tjetër. Ata shkelm bolaraga kthehesh nëpër rrugën e një mbi një. Kjo është hera e parë Hamid Mydin provoni krijimet e reja.
Në mbrëmjen e ditës tjetër, në të njëjtin vend, ai u përpoq për të riparuar idenë e tij për të bërë shtimin e 2 deri në 4 persona dhe një anë luajë 2 lojtar. Jo të kënaqur, në mbrëmjen e 6 lojtarë të treta janë përdorur. Tijën në kapiten dhe dy lojtarë të tjerë në frontin e tij. Në mënyrë të ngjashme, në anën tjetër Mohamad Abdul Rahman në pozitën e parë (pykë) dhe 2 lojtarë shtesë si kapiten i 1 person dhe 1 më shumë si një pykë Mohamad Abdul Rahman.
HamidMydin34

Site Ish i rrugës Patani Kafshëve Spitali Penang vendin Lojra shpikje Sepak Takraw në shkurt 1946 janë mbushur tani me dhjetra banesa shumëkatëshe

 
Përpjekje është i suksesshëm

Kjo lojë të re që ajo mori vëmendjen e shumë. Lojtarët e rinj filluan të largohen rrethin lojë dhe të shkojë në një lojë më interesante përdorime 3 anën e lojtarëve dhe rrjeta e cila u quajt më vonë Nets Sepakraga.

Pas ndryshimeve të bëra nga dramen e tij dhe reagimin e publikut, duke përfshirë Tajlandë. Stili i tij i lojës është rezultat i disa ndryshimeve të bëra së bashku Yusof Latif, i cili kishte mbajtur postin e Sekretarit të Përgjithshëm të Malajzisë Sepakraga Asociimit. Bekimi vazhdoi punën e saj së bashku Syed Abbas Al-Habshee. Futja e këtij stili të ri të luajë për njerëzit e Kuala Lumpur. Ata marrin inkurajim dhe mbështetje nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Malajzi.
Në një kohë të shkurtër lojë neto takraw filluar dhe konkuruan në një stadium të mbuluar nuk është më në vendin e hapësirave të hapura.

Seri Dato 'Haji Mohd Komandantët Lattiff16

Hamid Mydin qëndruar në rreshtin e pasme
Fundi majtë syzet e zezë
(Kujtimet e fotove homologët e Kuvendit takraw në 50-së)

Hamid Mydin (kthehet kamera), si udhëheqësi i ekipit fitues Megavati Shpërblimin sepakraga e Yan Zyrtar Qarkut, Kedah Yan gjykata e vendosur në Orissa 1959

Hamid Mydin (kthehet kamera), si udhëheqësi i ekipit fitues Megavati Shpërblimin sepakraga e Yan Zyrtar Qarkut, Kedah Yan gjykata e vendosur në Orissa 1959

HamidMydin112

Hamid Komandantët Mydin po flasim me Jones në takimin inaugurues të "Komitetit të federale sponsorët Raga Malaya Football Netball" më 28 janar, 1960 në Ndërtimi Nr Shoqatës Penang Malay. 160 Silver Road Penang.

  (Photo courtesy: Seri Dato 'Haji Komandantët Jones)

HamidMydin113

Shtëpia Nr 160 Jalan Perak Penang
(Photo courtesy: Seri Dato 'Haji Komandantët Jones)

HamidMydin35

HamidMydin36

Ndërtesa e re Patani Road Qendra Komunitare Penang


"DHËNIA"

Sepakraga federale Malajzisë net themeluar në qershor 25, 1960 at Komunitetit Hall, Jalan Patani Penang pa mëdyshje njeh dhe deklaron se HAMID MYDIN si Krijues dhe themelues, GAME SEPAKRAGA JARING.
YB Encik Mohd Khir Johari si President i Gold federale Sepakraga Malajzisë Medaljen Netball dhënë për Hamid Mydin Khir Johari në një ceremoni të mbajtur më 7 gusht, 1977 në sallën e Shkollës së Lartë Chiang Han, Penang.
Khir Johari Gold Medal

Khir Johari prezantim Gold Medal

Sesioni Photo pas dhënies së Medaljen Khir Johari

Sesioni Photo pas dhënies së Medaljen Khir Johari

Sesioni Fotografi

Sesioni Fotografi pas dhënies së Medaljen Khir Johari

Ai gjithashtu dha më vonë Medaljen shërbim të komunitetit nga Shkëlqesia e Tij Tun Haxhi Sardon Zubir bin Haji, Guvernatori i Andhra Pradesh në lidhje me ditëlindjen AL 62, 1979

Medaljen e Shërbimit Komuniteti

Komuniteti Medaljen e Shërbimit prezantim

Ai mori çmimin e ardhshëm të gji Medaljen KombëtareMadhërisë së Tij Mbretit e të ndjerit Iskandar 8 Sulltan Mahmud Al-Haj në Pallatin Kombëtar Kuala Lumpur, më 26 Ramadan 1406 korresponduese 4 qershor, 1986

Medaljen Kombëtare gji

Prezantimi Medaljen Kombëtare kraharori

Penang Malay Shoqata mos mbetur haraç për Hamid Mydin. Ai u dha Sports personalitetit Sepak Takraw 1988.

Presidenti i malay Penang Komandantëve të Shoqatës Datuk Haji Mohd Latiff janë paraqitur "Certifikatë Mirënjohje një personi" certifikatën Hamid Mydin

Presidenti i Shoqatës Malay Penang Datuk Haji Mohd Jones Komandantëve paraqitur "Certifikatë Mirënjohje për një person" ndaj Hamid Mydin

Certifikatën e Mirënjohjes Nga Persatuian Malay Penang

Certifikatën e Mirënjohjes nga Shoqata Malay Penang

Ngjarja fotografisë Sesioni pas dhënies

Ngjarja fotografisë Seanca para dhënies

Sesioni Fotografi pas ceremonisë

Sesioni Fotografi pas ceremonisë

Hamid Mydin në moshën 72 vjeç

Hamid Mydin në moshën 72 vjeç


"Malajzia SPORTE EKSPOZITE JAVA"

Një ekspozitë rreth tij u mbajt në Muzeun Kombëtar nga 25 maj 1979 deri 17 qershor 1979lidhje me sport Javës Malajzisë organizuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Malajzi.
Hamid Mydin me shokët, Z. Said Hassan dhe i biri, Mohd Zahari në Kuala Lumpur në bashkëpunim me Muzeun Kombëtar i Sportit JAVË EKSPOZIMIT 25 maj, 1979 deri në 17 qershor, 1979

Hamid Mydin me shokët, Z. Said Hassan dhe i biri, Mohd Zahari
Muzeu Kombëtar në Kuala Lumpur në lidhje me
SPORTE EKSPOZITA JAVA 25 maj 1979 në 17 qershor 1979

Hamid Mydin krijuesi dhe themeluesi lojë takraw ka qenë në arenën për më shumë se 30 vjet Sepak Takraw. Ai ka dëshmuar para botës se fëmijët Malay mund të krijojë një lojë sportive sidomos Sepakraga lojë Nets që mund të pranohet nga të gjitha kombet. Sidomos sportive tifozët takraw borxhli ndaj saj. Hamid Mydin regjistrohen në emër të artë Ink si Krijuesin e Historisë Moderne lojës Sepakraga ose Sepak Takraw.
Trashëgimia lojërat e sotme Malay garë nuk është vetëm i njohur si lojë kombëtar, por edhe në arenën ndërkombëtare.  
Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në shtetin (Hamid Mydin nr.6 në këmbë nga e majta)

Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në figurë Chempedak garantohet rreth vitit 1950
(Hamid Mydin nr.6 në këmbë nga e majta)

Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në shtetin (Hamid Mydin Nr.1 ​​ulur djathtas)

Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në figurë Chempedak garantohet rreth 1950
(Hamid Mydin Nr.1 ​​ulur djathtas)

Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në shtetin (Hamid Mydin qëndrojë nr.2 nga e djathta)

Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në figurë Chempedak garantohet rreth 1950
(Hamid Mydin qëndrojë nr.2 nga e djathta)

Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në shtetin (Hamid Mydin qëndrojë drejtë nr.1)

Hamid Mydin ekipi Sepakraga, ndërsa ai ishte në figurë Chempedak garantohet rreth 1950
(Hamid Mydin qëndrojë drejtë nr.1)

HamidMydin_25

Përveç kësaj takraw, Hamid Mydin gjithashtu aktive në degën UMNO politikës Patani Rrugor Penang.
(Kujtimet e fotove Babës bashkë-Tun Abdul tij Ghafar, mars 1982)


"Kaloi larg"

"... Ata të cilët, kur i godet ndonjë e pakëndshme, ata thonë: ne i përkasim Allahut dhe tek Ai do të kthehemi". Surja El-Bekare, ajeti: 156
"... Ata të cilët, kur i godet ndonjë e pakëndshme, ata thonë: ne i përkasim Allahut dhe tek Ai do të kthehemi". Surja El-Bekare, ajeti: 156

Hamid Mydin ndërroi jetë në nr e tij të qëndrimit EG-10 kopsht Abidin, Jalan Perak Penang më 18 dhjetor 1991 është e barabartë me 12 End Jamadil 1412H në moshën 75 vjet dhe eshtrat e tij janë varrosur në varrezat muslimane në Perak Road, Penang. "Mund Hamid shpirti i tij Mydin vendosur në mesin e atyre të cilët Dear Allah "

Al-Fatihah.
Abidin Park Silver Rruga Penang

Abidin Park Silver Rruga Penang

Certifikata Vdekja

Certifikata Vdekja

Varri i Mydin fund Hamid
Varri i Mydin fund Hamid
Perak Road musliman Varrezat

Perak Road musliman Varrezat

Varrezat myslimane në Jalan Perak Penang
Varrezat myslimane në Jalan Perak Penang

ÇFARË

Hamid Mydin nuk është i njohur për mundësinë e asnjë emër, gradën, Real, dhe bashkëpunëtorëve të
19/12/1916-18/12/1991

19/12/1916-18/12/1991

GOOD Jasamu Dikenang

Materialet historike ishin vonuar Hamid Mydin

dorëzoi në Arkivat Kombëtare të Malajzisë

Kuala Lumpur të enjten 4 Julai 2013/25 Shaban 1434